Продължава търсенето на черната кутия, може да се намира и в тинята

Продължава търсенето на черната кутия, може да се намира и в тинята - E-Burgas.com

Вече е установено мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла. Изтребителят се е разбил на 10 морски мили от брега.

"При това раздробяване на самолета черната кутия може да е в тинята или под отломките. Трудно е и не мога да кажа, че процентът е висок, но ние работим", каза капитан 1 ранг Камен Кукуров, началник на щаба на ВМС пред bTV.

Той разясни и какви части от самолета са намерени - открит е единият колесник, двигател и още части, които са се разбили на много парчета, разпръснати по дъното.
Търсенето се извършва с дистанционни подводни апарати.

Районът на катастрофата, където са намерени отломките, ще бъде картографиран.

По-големите части ще се изследват, за да се провери там ли е черната кутия, но тези, които не са нужни на разследването, няма да се вадят, обясни Кукуров. Той призова да не се пишат конспиративни теории в интернет за трагедията, в която загина майор Валентин Терзиев и обясни, че нито ще се спре да се лети, плава или гмурка.

Всеки от нас знае какви са рисковете, каза още началникът на щаба на ВМС.

По данни на флота в следващите дни се очаква влошаване на времето в района.

Свързани статии
Блъснаха жена и дете на пешеходна пътека в Бургас Жена счупи носа си след падане в автобус на градския транспорт Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София Велосипедист потроши възрастна пешеходка в Бургас Млад мъж почина на плажа в Крайморие Морето взе две жертви по Южното Черноморие Намушканото момиче в Бургас е със сериозна рана, но живота й е вън от опасност Камион с 20 тона свинско се преобърна в Прохода на Републиката Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия Жената на майор Терзиев: За мен е умишлено убийство!
Тагове
самолет изтребител миг-29 инцидент
Коментари

Още от последните новини