Продължава търсенето на черната кутия, може да се намира и в тинята

Продължава търсенето на черната кутия, може да се намира и в тинята - E-Burgas.com

Вече е установено мястото на катастрофата с МиГ-29 край Шабла. Изтребителят се е разбил на 10 морски мили от брега.

"При това раздробяване на самолета черната кутия може да е в тинята или под отломките. Трудно е и не мога да кажа, че процентът е висок, но ние работим", каза капитан 1 ранг Камен Кукуров, началник на щаба на ВМС пред bTV.

Той разясни и какви части от самолета са намерени - открит е единият колесник, двигател и още части, които са се разбили на много парчета, разпръснати по дъното.
Търсенето се извършва с дистанционни подводни апарати.

Районът на катастрофата, където са намерени отломките, ще бъде картографиран.

По-големите части ще се изследват, за да се провери там ли е черната кутия, но тези, които не са нужни на разследването, няма да се вадят, обясни Кукуров. Той призова да не се пишат конспиративни теории в интернет за трагедията, в която загина майор Валентин Терзиев и обясни, че нито ще се спре да се лети, плава или гмурка.

Всеки от нас знае какви са рисковете, каза още началникът на щаба на ВМС.

По данни на флота в следващите дни се очаква влошаване на времето в района.

Свързани статии
Български изтребители отново ескортираха чужд самолет Охраната на българското небе била гарантирана Дете почина след падане от петия етаж в Бургас Търсят кръв за детето, ударено от волтова дъга в Бургас Мъж почина докато чака на опашка пред хипермаркет в Бургас Засилват охраната на въздушното ни пространство, два самолета са в постоянство дежурство Състоянието на момчето, поразено от волтова дъга, е критично Затворихме небето си за руски самолети, Русия отговори със същото Част от българите на ферибота вече пътуват към България 7 българи продължават да са в неизвестност, продължава спасителната операция на ферибота до Корфу
Тагове
самолет изтребител миг-29 инцидент
Коментари

Още от последните новини