Привличаме туристи с музикални събития

Привличаме туристи с музикални събития - E-Burgas.com

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с дует „Ритон“. Българската музика е изключително популярна както у нас, така и по света, а Вие сте едни от емблемите на родната сцена, каза министър Николова. И уточни, че българските музиканти и певци допринасят не само за развитието и популяризирането на родната музика, но и на туризма. В последните години все по-търсен става т.нар. концертен туризъм, поясни тя.

Вицепремиерът сподели, че расте броят на туристите, които избират да посетят дадена дестинация, подтикнати от конкретно музикално събитие. По думите й политиката на Министерството на туризма е съсредоточена върху развитието на нишовия туризъм и в тази връзка музикалният, културният и концертният туризъм са изключително важни. Министър Николова изрази надежда, че след стартиране на масовото ваксиниране културният живот ще се върне на предишните си нива, за да се задоволят нуждите на обществото в тази посока.

От своя страна Катя и Здравко от „Ритон“ благодариха за оказаното внимание към тях и заявиха, че са отворени за съдействие и партньорство с министерството в подкрепа на родния туризъм.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни
Тагове
туризъм марияна николова туристи
Коментари

Още от последните новини