Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски

Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски  - E-Burgas.com
Кадър: zonaburgas.bg

"Не мога да коментирам какво се случва в църквите и как се извършват самите обреди".

По този начин отговори началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на въпрос относно вчерашното раздаване на причастие с една обща лъжичка в Бургас. 

"Наблюденията от вчера са, че в църквите има по 5-10 човека, нямаше струпване на хора, повечето се вслушаха да не ходят в църквите, и продължаваме да отправяме същият апел – хората да си останат вкъщи и на Великден", добави Мутафчийски.

По думите му не може да се говори за намаляване на заболяемостта, тъй като се чака да излязат резултатите от още 400 теста. Предстои да бъде изследван кораб, завърнал се от учение с 200 души на борда, както масовото тестване на жителите на Банско. 

Той допълни, че в България вече има осигурени нови 15 хиляди дози от хлорохин. „Имаме съществени запаси от лекарства, над 16 хил. души могат да бъдат поети с пълни дози за лечение“, каза началникът на Оперативния щаб.

Българияв е получила 15 тона медицински консумативи като размяна срещу храни за ОАЕ. Медицинските консумативи са в предпазни средства – маски, ръкавици и костюми.

 

 

Свързани статии
Събота дойде с 1589 новозаразени у нас Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини