Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски

Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски  - E-Burgas.com
Кадър: zonaburgas.bg

"Не мога да коментирам какво се случва в църквите и как се извършват самите обреди".

По този начин отговори началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на въпрос относно вчерашното раздаване на причастие с една обща лъжичка в Бургас. 

"Наблюденията от вчера са, че в църквите има по 5-10 човека, нямаше струпване на хора, повечето се вслушаха да не ходят в църквите, и продължаваме да отправяме същият апел – хората да си останат вкъщи и на Великден", добави Мутафчийски.

По думите му не може да се говори за намаляване на заболяемостта, тъй като се чака да излязат резултатите от още 400 теста. Предстои да бъде изследван кораб, завърнал се от учение с 200 души на борда, както масовото тестване на жителите на Банско. 

Той допълни, че в България вече има осигурени нови 15 хиляди дози от хлорохин. „Имаме съществени запаси от лекарства, над 16 хил. души могат да бъдат поети с пълни дози за лечение“, каза началникът на Оперативния щаб.

Българияв е получила 15 тона медицински консумативи като размяна срещу храни за ОАЕ. Медицинските консумативи са в предпазни средства – маски, ръкавици и костюми.

 

 

Свързани статии
270 са новите заразени с коронавирус у нас Бургас осъмна със 7 нови случая на коронавирус 270 нови случаи на коронавирус у нас Пак скок на новозаразените с коронавирус у нас Рекорден ръст на новозаразените в света Един случай на коронавирус в Бургас, 298 в страната 292 новозаразени за последните 24 часа Професор прогнозира 10 000 заразени с COVID-19 наесен Един новозаразен с коронавирус в Бургас, 182 в цялата страна Седем служители в заведение в Царево са сред заразените с C-19, пет са общините с нови случаи
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини