Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски

Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски  - E-Burgas.com
Кадър: zonaburgas.bg

"Не мога да коментирам какво се случва в църквите и как се извършват самите обреди".

По този начин отговори началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на въпрос относно вчерашното раздаване на причастие с една обща лъжичка в Бургас. 

"Наблюденията от вчера са, че в църквите има по 5-10 човека, нямаше струпване на хора, повечето се вслушаха да не ходят в църквите, и продължаваме да отправяме същият апел – хората да си останат вкъщи и на Великден", добави Мутафчийски.

По думите му не може да се говори за намаляване на заболяемостта, тъй като се чака да излязат резултатите от още 400 теста. Предстои да бъде изследван кораб, завърнал се от учение с 200 души на борда, както масовото тестване на жителите на Банско. 

Той допълни, че в България вече има осигурени нови 15 хиляди дози от хлорохин. „Имаме съществени запаси от лекарства, над 16 хил. души могат да бъдат поети с пълни дози за лечение“, каза началникът на Оперативния щаб.

Българияв е получила 15 тона медицински консумативи като размяна срещу храни за ОАЕ. Медицинските консумативи са в предпазни средства – маски, ръкавици и костюми.

 

 

Свързани статии
Коронавирусът погуби седем души в Бургаско Отново ръст на заразените с ковид, 566 за денонощие Ковид превзе отново всички общини в областта Девет общини в Бургаско без нито един случай на ковид, но смъртността не отстъпва 544 са новите случаи на ковид в страната, Бургас на второ място 15 нови случая на коронавирус в Бургас 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини