Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски

Причaстието с обща лъжичка в Бургас остави без думи ген. Мутафчийски  - E-Burgas.com
Кадър: zonaburgas.bg

"Не мога да коментирам какво се случва в църквите и как се извършват самите обреди".

По този начин отговори началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на въпрос относно вчерашното раздаване на причастие с една обща лъжичка в Бургас. 

"Наблюденията от вчера са, че в църквите има по 5-10 човека, нямаше струпване на хора, повечето се вслушаха да не ходят в църквите, и продължаваме да отправяме същият апел – хората да си останат вкъщи и на Великден", добави Мутафчийски.

По думите му не може да се говори за намаляване на заболяемостта, тъй като се чака да излязат резултатите от още 400 теста. Предстои да бъде изследван кораб, завърнал се от учение с 200 души на борда, както масовото тестване на жителите на Банско. 

Той допълни, че в България вече има осигурени нови 15 хиляди дози от хлорохин. „Имаме съществени запаси от лекарства, над 16 хил. души могат да бъдат поети с пълни дози за лечение“, каза началникът на Оперативния щаб.

Българияв е получила 15 тона медицински консумативи като размяна срещу храни за ОАЕ. Медицинските консумативи са в предпазни средства – маски, ръкавици и костюми.

 

 

Свързани статии
Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини