Преобразяват училището в Горно Езерово с 2 млн. лв.

Преобразяват училището в Горно Езерово с 2 млн. лв.  - E-Burgas.com

Строят чисто нова сграда с физкултурен салон и класни стаи

ОУ "Васил Левски" в бургаския квартал "Горно Езерово" ще бъде ремонтирано изцяло за над 2 млн. лв. В сайта на община Бургас вече има обявена обществена поръчка за изпълнението на строително-монтажните работи за пристройка и преустройство на училището. 

В двора на училището ще бъде построена изцяло нова сграда на три етажа. На този етап обаче ще се построят само два етажа от нея с временен дървен покрив. На приземния първи етаж на пристройката ще се разположи главния вход, физкултурен салон, бюфет за учениците и тоалетни. От физкултурния салон е предвидена връзка с дворотното пространство. Съблекалнята на момичетата ще е на първия етаж, а тази на момчетата на втория. Там ще има три класни стаи, канцелариите на директора и помощник директора, както и помощение за преподавателите по физкултура. До втория етаж ще се стига със стълбище и асансьор, който по-късно ще отвежда и до третия етаж, след като той бъде построен. 

От поръчката става ясно, че в двора на училището ще бъдат засадени 31 нови дървета. Те са от вида бяла бреза, явор, албиция, кедър и испанска ела. Броят на декоративните храсти и листопадните декоративни растения пък е около 500.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи ще бъде между 390 и 470 календарни дни, както това ще зависи от предложението на изпълнителите. Срокът започва да тече след подписване на договора за изпълнение, което обаче ще стане чак, след като бъде избран изпълнител на проекта. 

Коментари

Още от последните новини