Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче

Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче  - E-Burgas.com

Идеята за „Пакет 365 пътувания“ ще бъде гласувана от Общински съвет - Бургас

Тарифата за електронна билетна система да бъде допълнена с  нов пакет за пътуване в градския транспорт – „Пакет 365 пътувания“. Това предлагат общинските съветници от ПП НФСБ Бургас, които са входирали докладна записка в местния парламент. 

Пакетът може да се ползва от всички, ще важи за 365 пътувания без времеви лимит в рамките на една година, като цената за едно пътуване ще бъде 1 лв.

"Смятаме, че така ще създадем повече възможности за избор на тарифен план за ползващите услугите на обществения градски транспорт, както и ще отговорим адекватно на критиките за високата цена на пътуването." пишат от НФСБ.

Те дават пример с Варна и Пловдив, където цената на едно  пътуване е 1 лев, а стандартът на живот в тези градове е много по-висок.

"По този начин ще се постигне не само социален, но и екологичен ефект, тъй като ще се стимулират нашите съграждани да използват градския транспорт, а не личните си автомобили,  което ще доведе до подобряване на чистотата на атмосферния въздух в града." пише още в докладната. 

Предложението ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас в края на месец ноември. 

Анкета
Свързани статии
Общината публикува маршуртите на Бургасбус за Голямата задушница утре "Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Автобус на всеки кръгъл час в новогодишната нощ в Бургас "Бургасбус" със специално разписание по празниците Тролейбус потроши два стълба на Околовръстното, двама пътници пострадаха Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) Нови промени в градския транспорт от понеделник Нови маршрути и курсове на автобусите в Бургас за новата учебна година Ето кога и как може да потърсите компенсация от "Бургасбус" Кондукторка пострада при поредно отнемане на предимство на автобус от градския транспорт
Тагове
автобуси билети градски транспорт НФСБ Бургасбус
Коментари

Още от последните новини