Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче

Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче  - E-Burgas.com

Идеята за „Пакет 365 пътувания“ ще бъде гласувана от Общински съвет - Бургас

Тарифата за електронна билетна система да бъде допълнена с  нов пакет за пътуване в градския транспорт – „Пакет 365 пътувания“. Това предлагат общинските съветници от ПП НФСБ Бургас, които са входирали докладна записка в местния парламент. 

Пакетът може да се ползва от всички, ще важи за 365 пътувания без времеви лимит в рамките на една година, като цената за едно пътуване ще бъде 1 лв.

"Смятаме, че така ще създадем повече възможности за избор на тарифен план за ползващите услугите на обществения градски транспорт, както и ще отговорим адекватно на критиките за високата цена на пътуването." пишат от НФСБ.

Те дават пример с Варна и Пловдив, където цената на едно  пътуване е 1 лев, а стандартът на живот в тези градове е много по-висок.

"По този начин ще се постигне не само социален, но и екологичен ефект, тъй като ще се стимулират нашите съграждани да използват градския транспорт, а не личните си автомобили,  което ще доведе до подобряване на чистотата на атмосферния въздух в града." пише още в докладната. 

Предложението ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас в края на месец ноември. 

Анкета
Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Б1 и Б2 ще возят безплатно в новогодишната нощ Отбелязваме Архангелова задушница в събота, ето кои автобуси пътуват до Гробищен парк "Бургасбус" с празнично разписание на 6 септември Спират линията Т1 до края на септември заради ремонт на улица Две градски линии с променен маршрут заради катастрофата на "Трапезица" Ремонт ще затрудни движението по улицата пред депото на "Бургасбус" от понеделник Линия 17А отново ще свързва "Меден рудник" и Крайморие през лятото Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Билетите за 20-ия “София филм фест на брега” в продажба от 21 март
Тагове
автобуси билети градски транспорт НФСБ Бургасбус
Коментари

Още от последните новини