Правителството обсъжда три варианта, един от тях е оставка

Правителството обсъжда три варианта, един от тях е оставка - E-Burgas.com

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи днес пред bTV, че не иска да замести премиера Бойко Борисов и да стане министър-председател. "Не бих искал да приличам на премиера Пламен Орешарски, нормално е отговорността да се носи от лидера на партията, който е спечелил изборите и след това поема отговорностите на премиер", заяви той.

Дончев потвърди, че в ГЕРБ са обсъждали три варианта за излизане от кризата - правителството остава, подава оставка или се реализира възможността за друг кабинет в рамките на това Народно събрание. Дончев уточни, че кой вариант за изход от кризата ще бъде избран, ще се реши след няколко дни, след заседанието на Европейския съвет и след като в Народното събрание бъде обсъден вота на недоверие. Той обаче подчерта, че мандатът на правителството няма да бъде прекратен чрез вота на недоверие, внесен от левицата.

"От партийна гледна точка ГЕРБ има интерес от бързи избори веднага, защото много от новите и алтернативни проекти не са структурирани още, а ние за избори сме готови винаги. Държавният интерес е съвсем друг обаче", каза още той.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Поискаха оставката на министъра на културата ГЕРБ поиска оставката на правителството
Тагове
Томислав Дончев ГЕРБ Бойко Борисов оставка
Коментари

Още от последните новини