ППМГ издирва снимки и разкази по повод 50-годишния си юбилей

ППМГ издирва снимки и разкази по повод 50-годишния си юбилей - E-Burgas.com

Тази година се навършва половин век от създаването на ППМГ ”Акад. Никола Обрешков”. Това е най-успешното бургаско училище в националните класации, неизменно в Топ 10 по качество на обучението и постигнати от учениците резултати.

50-годишният юбилей дава повод на ръководството на ПМГ, преподаватели и възпитаници да обявят една хубава съвместна инициатива, чиято цел е създаването на архив с вълнуващи спомени и артефакти от изминалите десетилетия.  

„Ще бъдем благодарни за всяка ваша снимка, видео или разказ за определено събитие, свързано с историята на училището. Така ще създадем памет за него, защото всеки випуск оставя следа за своите години в гимназията“, казват организаторите на инициативата.

Можете да изпращате материали на следния мейл: [email protected]. За уточняващи въпроси: тел. 0894 898 098 - Маруся Русева. Снимките, които изпращате, трябва да бъдат придружени с кратко описание за година, клас, събитие.

* Междувременно, в новия проектобюджет на Община Бургас за 2021 г.  е заложено проектиране на нов корпус на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и Гимназия за романски езици "Г. С. Раковски", с цел осигуряване на отделен сграден фонд на двете училища и преминаването им към едносменен режим на обучение.

Коментари

Още от последните новини