Повторна експертиза сочи не 20%, а 53% изгаряния по тялото на Горан Горанов

Повторна експертиза сочи не 20%, а 53% изгаряния по тялото на Горан Горанов - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за причиняване на смърт по непредпазливост на Горан Г. Припомняме, че Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на Ангел М. и Стилиян К. за извършено престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК. Ангел М. и Стилиян К. са подсъдими за това, че на 25.03.2017 г., за времето от 07.00 до 07.30 часа, в качеството им на надзиратели в Затвора Бургас, чрез бездействие, по непредпазливост причинили смъртта на лишения от свобода Горан Г., като при осъществяване на надзорно – охранителна дейност, при настъпила повреда на парната инсталация в спалното помещение, не са осигурили безопасността на лишения от свобода, както и ограничаването, преодоляването и ликвидирането на последствията от повредата  и не са предприели действия по опазване на живота и здравето му.

В поредното заседание Районен съд – Бургас изслуша 5 вещи лица, чрез видеоконферентна връзка с всеки от тях и изготвените съдебно-медицински експертизи. Прокурорът от Софийска градска прокуратура също участва в заседанието чрез програмата Skype с Районен съд – Бургас. Според съдебните лекари от всички събрани гласни и писмени доказателства за инцидента се установяват термични увреждания в пострадалото лице. Констатирани са около 53% изгаряния, за разлика от първоначално изготвената експертиза, която посочва около 20% изгаряния. За следващото заседание Районен съд – Бургас допусна извършването на съдебно-техническа експертиза, която да отговори на поставените от защитата въпроси, относно изчисления за времето за напълване на килията със съответното количество пара, температурата на тази пара и  ако има отворен прозорец или отвор, това ще окаже ли влияние върху посоката на движение на парата и концентрацията, нейното наслояване в ниската част от килията.

Изслушаните вещи лица предложиха на съда да определи хонорар на всеки от тях по 100 лева.  Специалистите ще дарят своите възнаграждения  на РЗИ – Бургас, с оглед епидемиологичната обстановка и разходите, което те правят.

Свързани статии
Започна делото за брутално убийство в село Терзийско Обжалват присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков Съдът изслуша двама полицаи по дело за тежко убийство в Слънчев бряг Докараха Рагевски в съда с конвой от над 15 души и викове "изрод" и "убиец" Възобновяват делото за разораните дюни на Каваци Съдът оправда надзирателите, обвинени за смъртта на Горан Бургаският съд няма да предоставя данни на Турция за четиримата граничари Сериозен ръст на гражданските дела в Бургас Миню Стайков се завърна у дома, вече е с по-лека мярка Съдът в Къркларели ще заседава по делото срещу Михаил Цонков и колегите му
Тагове
Горан Горанов дело експертиза
Коментари

Още от последните новини