Потушиха три пожарни огнища в Айтоско, горски и доброволци също помагаха

Потушиха три пожарни огнища в Айтоско, горски и доброволци също помагаха - E-Burgas.com

Кметът на Айтос Васил Едрев изказва сърдечна благодарност на всички участвали в пожарогасенето вчера. Специална благодарност към допълнителните сили и доброволците. Между тях беше и младият доброволец Красен Димитров Димитров - курсант във Факултет "ПБЗН" към АМВР.

Пожарите възникнаха в един и същи ден, в различно време, но със застъпване. Единият беше край Айтос, с голям обхват - между м. "Хаджибекир" и рекултивираното градско сметище, вторият - в черешовата градина, в посока с. Зетьово, а третия - в гробищния парк на с. Караново и в нива, в посока с. Малка поляна. Причините за първите два пожара не са изяснени. За третия, в Караново причината е летящ щъркел, който се удря в електропровод, предизвиквайки късо съединение.

Първи в гасенето се включиха служителите на РСПБЗН - Айтос. С оглед на усложнената обстановка, активно участие взе и екип на Първа Районна пожарна служба - Бургас. Със сили и средства активно участваха Държавно горско стопанство - Айтос, РУ-Айтос и Група СОД - Айтос.

Оперативната група на Щаба привлече и допълнителни сили и средства за гасенето - Фирма "ДЪНАК" - Радостин Ташев с два булдозера и автомобил с резервоари за вода и помпа, ЕТ "Кольо Колев" с. Лясково с трактори и ЗКПУ "ЕДИНСТВО" с водоноска и техника.

С общи усилия и трите пожара бяха потушени. Предотвратена беше вероятността от разрастване и разпространение на огъня. Акцията за потушаването на пожарите се ръководеше от кмета Васил Едрев, ръководител на място беше инспектор Николай Преснаков.

Щетите са изгорели треви, храсти и дървесна растителност. Поддържат се дежурства на местата, на които пламнаха пожарите, за да се реагира своевременно при евентуално възбуждане на огъня.

Свързани статии
Завършва ремонтът на Айтоския проход, предстои полагане на маркировка Д-р Феим Мурад, МЦ "Айтос": Не сме уморени, удовлетворени сме, че лекуваме хората Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия Отменят тържествената сесия в Айтос заради мерките, ще заседават онлайн Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Комисия обследва целия участък, през който минават камионите в Айтос
Тагове
пожари айтос
Коментари

Още от последните новини