Потушиха три пожарни огнища в Айтоско, горски и доброволци също помагаха

Потушиха три пожарни огнища в Айтоско, горски и доброволци също помагаха - E-Burgas.com

Кметът на Айтос Васил Едрев изказва сърдечна благодарност на всички участвали в пожарогасенето вчера. Специална благодарност към допълнителните сили и доброволците. Между тях беше и младият доброволец Красен Димитров Димитров - курсант във Факултет "ПБЗН" към АМВР.

Пожарите възникнаха в един и същи ден, в различно време, но със застъпване. Единият беше край Айтос, с голям обхват - между м. "Хаджибекир" и рекултивираното градско сметище, вторият - в черешовата градина, в посока с. Зетьово, а третия - в гробищния парк на с. Караново и в нива, в посока с. Малка поляна. Причините за първите два пожара не са изяснени. За третия, в Караново причината е летящ щъркел, който се удря в електропровод, предизвиквайки късо съединение.

Първи в гасенето се включиха служителите на РСПБЗН - Айтос. С оглед на усложнената обстановка, активно участие взе и екип на Първа Районна пожарна служба - Бургас. Със сили и средства активно участваха Държавно горско стопанство - Айтос, РУ-Айтос и Група СОД - Айтос.

Оперативната група на Щаба привлече и допълнителни сили и средства за гасенето - Фирма "ДЪНАК" - Радостин Ташев с два булдозера и автомобил с резервоари за вода и помпа, ЕТ "Кольо Колев" с. Лясково с трактори и ЗКПУ "ЕДИНСТВО" с водоноска и техника.

С общи усилия и трите пожара бяха потушени. Предотвратена беше вероятността от разрастване и разпространение на огъня. Акцията за потушаването на пожарите се ръководеше от кмета Васил Едрев, ръководител на място беше инспектор Николай Преснаков.

Щетите са изгорели треви, храсти и дървесна растителност. Поддържат се дежурства на местата, на които пламнаха пожарите, за да се реагира своевременно при евентуално възбуждане на огъня.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос
Тагове
пожари айтос
Коментари

Още от последните новини