Постоянен арест за рецидивиста Христо, блудствал с малолетна в "Меден рудник"

Постоянен арест за рецидивиста Христо, блудствал с малолетна в

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Христо М., привлечен като обвиняем за това, че на 16 септември е блудствал с малолетно момиче в ж.к "Меден рудник". Това е тежко умишлено престъпление,  наказуемо с „Лишаване от свобода" от пет до двадесет години.

Мъжът нападнал момичето, като извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. 

Бургаският окръжен съд счете, че при първоначалния преглед на събраните на този етап от разследването доказателства, може разумно да се предположи, че обвиняемият е възможно да е ангажиран в осъществяването на престъпното деяние, предмет на разследването.

От данните от справката за съдимост на Христо М. се установява, че спрямо него са били постановени осъдителни съдебни актове.

Последното осъждане е за извършени в условията на съвкупност престъпления отново за блудство с малолетно лице. За това престъплението му е било  наложено общо най - тежко наказание „Лишаване от свобода" за срок от четири години и осем месеца, изтърпяно през 2019 година. 

„Наличието на предходно, несъответстващо на закона поведение, включващо посочените по-горе осъждания на обвиняемия, преценени в светлината на процесното деяние, за което се води разследване, от една страна е показател за престъпни нагласи, а от друга, дава основание на съда да приеме, че съществува опасност от реализиране на престъпна проява от този обвиняем, в случай, че свободното му предвижване не бъде ограничено с най-тежката мярка за неотклонение", пише в мотивите си съдебната инстанция.

Коментари

Още от последните новини