Поставиха бетонни съоръжения на плаж "Журналист"

Поставиха бетонни съоръжения на плаж
Снимка NOVA

Само до преди няколко месеца плажната ивица на плаж “Журналист” е била два пъти по-голяма от сегашното си състояние. Експерти смятат, че причината са поставените бетонни съоръжения във водата. 

„От март месец наблюдаваме, че ивицата намалява. Плажът се превърна в грозна гледка. Установено е, че циментените съоръжения са допринесли за разрухата на плажа”, каза в ефира на NOVA Снежана Тодорова, председател на УС на СБЖ.

От Басейнова дирекция са направили проверка в четвъртък. По време на инспекцията не е установено извършване на дейности по натрупване на скални маси. От там са категорични, че ползването на Черно море за изграждането на такъв тип съоръжение без издадено разрешително представлява административно нарушение.

„Абсолютно може да се каже, че става въпрос за човешка намеса. Процесът е обратим и ако съоръжението се премахне, плажът би трябвало да се възстанови”, каза  доц. Николай Вълчев, директор на Института по океанология.

Свързани статии
Морето през септември - до 30% по-евтино Пожарна-кемпер заседна на дюните край Шофьорския плаж Близо 30 градуса по морето и днес, грабвайте хавлиите Бургаските спасители: Не трябва да се надценяваме в горещините Disney и Netflix ще снимат по Черноморието Прокуратурата откри нарушения в границите на плажовете в Лозенец Министерството за "Смокиня": Никой не може да прави забрани на свободната зона! Руснак се удави на плажа в к-с „Елените“ Правилата на плаж "Смокиня": Забранено за шатри, храни, напитки и хладилни чанти Проверяват плаж в Приморско за нерегламентирани резервации на шезлонги
Тагове
плаж
Коментари

Още от последните новини