Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк

Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк - E-Burgas.com

Общинската администрация в Несебър съобщи, че взима крути мерки срещу нарушители, дръзнали да поставят самоволно чадъри и шезлонги на плажа под Южния парк в града. Мерките се взимат вследствие на публикации в медиите за своеволно разполагане на плажните принадлежности без да бъде съгласувано със законовите органи. 

От общината заявиха, че нито администрацията, нито Общинския съвет са давали, под каквато и да е форма, разрешение или съгласие за поставяне на плажни принадлежности и др. на посоченото място. Ще бъдат предприети съответните законови процедури за санкциониране на нарушителите.

Морските плажове са територии с особена защита и в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие е предвидена строга административна процедура за разрешаване разполагането на плажни принадлежности, преместваеми обекти и съоръжения.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
несебър плаж
Коментари

Още от последните новини