Поморийци се радват на нова безплатна хидрометеорологична станция (Снимки)

Поморийци се радват на нова безплатна хидрометеорологична станция (Снимки) - E-Burgas.com

По проект на МИГ Поморие е доставена локална автоматична хидрометеорологична станция за безплатно ползване от жителите на oбщина Поморие

В изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ по проект на Сдружение „МИГ – Поморие“ беше доставена автоматична станция за измерване на следните метеорологични параметри: температура и влажност на въздуха, скорост на вятъра, посока на вятъра, слънчева радиация, атмосферно налягане и количество валежи.

Доставената апаратура е разположена на територията на Рибарско пристанище – Поморие, а на фасадата на новия културен център „Дом на изкуствата“ в Поморие (бившия Пионерски дом) е инсталирано елекронно табло, отчитащо измерваните от станцията параметри.

Изпълнителят е извършил в предвидения в договора срок – доставка, монтаж и инсталация на активите (автоматична станция, съоръжения и софтуер), в съответствие с всички изисквания и технически спецификации.

Достъпът до данните от измерване на метеорологичната станция в реално време е на следния уеб-адрес:

http://46.10.181.43/EdiWebPomorie/MapsDynOL3.aspx

За влизане в интернет страницата е необходимо да се въведaт следните данни:

Потребителско име: guest
Парола: guest

Проектът на Сдружение МИГ Поморие “Транснационално сътрудничество за екологично отговорни местни общности в селските райони“ по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. на 30.12.2021 г. се изпълнява в партньорство с МИГ Разлог като водеща организация и МИГ Сплав от Чехия.

Основната цел на проекта е насърчаване на екологичната отговорност на местните общности и подобряване на баланса и взаимодействието между социално-икономическите дейности, туристическата индустрия и опазването на околната среда като водещ принцип за устойчивото развитие на селските райони на Европа.

РЪКОВОДСТВО за работа Метеостанция

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини