Половин година след санирането: Мухъл и течаща вода в блок 65 в "Меден рудник"

Половин година след санирането: Мухъл и течаща вода в блок 65 в
снимка: радио Бургас

Според документацията блокът е завършен още преди да бъде започнат

Няколко месеца след като блок 65-ти в „Меден рудник“ е саниран, жителите му се оплакват от мухъл и течаща вода в домовете им. Според тях, документацията за извършеното не отговаря на истината, съобщава радио Бургас.

"На покрива не са поставени всички шапки. В отговор на община Бургас се казва, че още миналата година на 7 март са били поставени. А строителната площадка е отворена на 6 март. Блокът е завършен още преди да бъде започнат", разказа пред радиото управителят на блока Донка Владимирова. Тя допълва, че представител на фирмата констатира на 2 септември, че сградата е завършена едва на половина.

"Но сега в документи намирам, че се е състоял оглед на първи септември - ден преди датата. И блокът е бил приет без забележки. На 100% завършен. Виждам на много актове дати, които не съвпадат с етапите на работа и на завършеност", обяснява тя.

Липсват части от отводнителната система, или се слагат тръби с по-нисък капацитет и от материал, който зимата се напуква. Единственият противопожарен изход към покрива пък е с размери 50 на 60 см.

"Трябва да бъдат по български стандарт 130 на 90 см. Ние нямаме достъп по този начин до покрива, ако се случи нещо. Аз не успях да мина, но ми казаха, че било от възрастта", казва с тъжна усмивка Владимирова.

Коментари

Още от последните новини