Полицията разследва мним побой над мъж от Вресово за неизплатени кредити

Полицията разследва мним побой над мъж от Вресово за неизплатени кредити - E-Burgas.com
Архив novinite.bg

От пресцентъра на МВР-Бургас разпространиха информация за проведено разследване за побой над 33-годишен мъж от руенското село Вресово заради неизплатени кредити. Официално от полицията оповестиха, че при проведените разговори със замесени лица такова деяние липсва.

Органите на реда се самосезирали след публикации в електронни медии и започнали разследване на случая, тъй като официално жалби в полицията не са подавани, нито е посещавано медицинско заведение за оказване на помощ. Във въпросната публикация било написано, че вследствие на побоя мъжът бил със счупена ръка.

Мъжът въпреки неколкократните опити на служители от Районно управление – Руен не е открит на адреса си, нито в домовете на 12-те му братя и сестри, разположени на територията на няколко Районни управления. Открита е бременната му съпруга, която по категоричен начин отрича да е осъществяван побой над съпруга й или над нея самата.

Посоченият в публикацията служител от фирмата за бързи кредити е издирен и е констатирано, че същият не е посещавал с. Вресово в последните дни.

От разговори с близките на 33-годишния мъж, както и от полицейската проверка е установено, че същият напуснал България тази сутрин в 05.35 ч. с микробус, без да потърси съдействие от полицията или от други органи по отношение на твърдения от него побой.

В тази връзка ОДМВР – Бургас призовава гражданите в подобни случаи да ангажират преди всичко органите на реда, а впоследствие представителите на медиите, за да не се стига да последващи полицейски действия, доказващи неистинност и преиначаване на събитията в ущърб на реалната ситуация.

Коментари

Още от последните новини