Подготвят евакуация на екипажа на заседналия кораб

Подготвят евакуация на екипажа на заседналия кораб - E-Burgas.com
Снимка: МОСВ

Община Каварна въведе частично бедствено положение заради ситуацията със заседналия кораб. Има поставени полицейски постове, няма да бъдат допускани цивилни граждани и туристи до скалите в близост до кораба. Трябва да се осигури възможност за евакуация на екипажа на "Вера Су".

По последна информация от късно снощи има пренасяне на техника и машини до плавателния съд. Очаква се днес да започне изграждането на конструкции, които да помогнат при евакуацията на екипажа. Основният фактор е времето.

"Днес ще е най-рисковият момент, от понеделник се очаква времето да се подобри, при силни ветрове водата бързо се вдига, днес ще е най-критичният момент за кораба, в местността Яйлата има много скрити капани, задната част се повдига, но носовата част е забита в брега, в скалите, торовете ще попречат на някои риби", заяви по БНТ Георги Георгиев, кмет на село Българево.

От снощи е въведено частично бедствено положение за 7 дни в резервата Яйлата. Заради лошото време операцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия кораб е временно преустановена.

При усложняване на метеорологичната обстановка са обсъдени два варианта за евакуация на екипажа. Единият е с хеликоптер на ВМС, другият е по суша, като ще се търси съдействие от пожарникари от Варна и Добрич.

Свързани статии
Заспиване на вахтения е причинило засядането на Вера Су Лошото време отново пречи да се разтовари заседналия кораб Капитанът на "Вера Су" и негов помощник вече са задържани Трима мораци от заседналия кораб са пожелали да слязат Моряците от "Вера Су" получили заплатите си, до два дни слизали от кораба 16-ти ден продължава мъката с "Вера Су", моряците си искат заплатите Екипажът на заседналия кораб не иска да бъде евакуиран Забраниха достъпа до кораба на Яйлата, кметицата обяви частично бедствено положение Силен вятър възпрепятства изтеглянето на заседналия кораб
Тагове
заседнал кораб яйлата
Коментари

Още от последните новини