Пишман атентаторът Войчех вече си е във Варшава

Пишман атентаторът Войчех вече си е във Варшава  - E-Burgas.com

Полякът Войчех Маевски, който заплаши самолет с бомба докато бе на борда му, вече си е във Варшава, а делото срещу него е прекратено, научи 24 часа. Според запознати разследването срещу Маевски ще се води в родината му.

67-годишният пенсионер остана принудително в България повече от 6 месеца, след като на 19 ноември м.г. самолетът, в който пътувал за Египет, бе принудително приземен на бургаското летище. Според обвинението Маевски съобщил на стюарада, че на борда има бомба. Той първо го попитал дали ще стигнат до Египет, а после казал, че има бомба. Притеснен, стюардът докаладвал на пилота и било взето решение за принудително кацане и евакуиране на екипажа и пътниците на летище Бургас.

Последвало претърсване, при което взривно вещество не е открито. Според обвинителния акт обаче Войчех Маевски е застрашил сигурността на пътниците в самолет Еърбъс А 230, осъществяващ полет от Варшава до Хургада, Египет. Полският пенсионер, който твърдеше пред бургаски магистрати, че просто се е пошегувал, бе арестуван, след което мярката му бе замемена с домашен арест. В продължение на месец той прекара под ключ в панелен блок на своя възрастна сънародничка в Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини