Pfizer изпревари AstraZeneca в област Бургас, общо 554 души се ваксинираха за ден

Pfizer изпревари AstraZeneca в област Бургас, общо 554 души се ваксинираха за ден - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Намалява броят на новозаразените с Covid-19 в областта през последните 14 дни

554 души са се ваксинирали за ден в област Бургас показва справка с единния информационен портал. Част от тях са минали по "зелените коридори", други са се ваксинирали след онлайн регистрация, а трети като част от третата фаза на ваксинацията у нас. През последните дни голяма част от последните получават т.нар. "втора игла". 

Най-много дози вчера са били поставени от препарата на Pfizer-BioNTech - 321, следван от AstraZeneca - 211 и Moderna с едва 22.

До момента в областта са ваксинирани 28 438 души, като 5284 са получили по двете дози от ваксината.

В същото време ситуацията с ковид кризата в областта, която бе най-засегната в страната, постепенно се успокоява. Новозаразените за последните 14 дни са 817.6 на 100 хил, души, след като преди малко повече от седмица бяха достигнали почти 1000. 

Повече информация за боря на новозаразените, хоспитализираните и починалите пациенти през последните 24 часа в областта може да прочетете тук. 

 

 

Свързани статии
Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юниОще 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у насИзтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спадаРъст на ваксинираните след включването на личните лекари в процесаПроверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра Едва 9% от най-уязвимите българи са ваксинираниЛичните лекари в област Бургас започват да ваксинират от днесНад 500 души се ваксинираха за ден в област Бургас, Pfizer настига AstraZeneca Личните лекари ще получат РНК ваксини през април В Бургас вече слагат от трите ваксини, над 500 души минаха за ден
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини