Pfizer изпревари AstraZeneca в област Бургас, общо 554 души се ваксинираха за ден

Pfizer изпревари AstraZeneca в област Бургас, общо 554 души се ваксинираха за ден - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Намалява броят на новозаразените с Covid-19 в областта през последните 14 дни

554 души са се ваксинирали за ден в област Бургас показва справка с единния информационен портал. Част от тях са минали по "зелените коридори", други са се ваксинирали след онлайн регистрация, а трети като част от третата фаза на ваксинацията у нас. През последните дни голяма част от последните получават т.нар. "втора игла". 

Най-много дози вчера са били поставени от препарата на Pfizer-BioNTech - 321, следван от AstraZeneca - 211 и Moderna с едва 22.

До момента в областта са ваксинирани 28 438 души, като 5284 са получили по двете дози от ваксината.

В същото време ситуацията с ковид кризата в областта, която бе най-засегната в страната, постепенно се успокоява. Новозаразените за последните 14 дни са 817.6 на 100 хил, души, след като преди малко повече от седмица бяха достигнали почти 1000. 

Повече информация за боря на новозаразените, хоспитализираните и починалите пациенти през последните 24 часа в областта може да прочетете тук. 

 

 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини