Пътят Созопол-Бургас: Опасен за Живота – Кога Ще Бъдат Взети Мерки?

Пътят Созопол-Бургас: Опасен за Живота – Кога Ще Бъдат Взети Мерки? - E-Burgas.com

 

Пътят между Созопол и Бургас, един от най-натоварените в региона, се намира в ужасяващо състояние. Този ключов транспортен маршрут, който обслужва не само местното население, но и хиляди туристи през летния сезон, е на път да се превърне в "път на смъртта", ако не се вземат спешни мерки за неговото ремонтиране.

Разрушена инфраструктура – пътят е като минно поле

Настоящото състояние на пътя е, меко казано, катастрофално. Той е осеян с дупки и неравности, които принуждават шофьорите да зигзагират, създавайки опасни ситуации. Малко преди село Отманли, пътят е буквално разрушен, като на места се преминава през участъци, които приличат повече на бордюр, отколкото на асфалт. Това не само затруднява движението, но и представлява сериозна заплаха за живота на всички, които преминават по този маршрут.

 Предпоставка за катастрофи

Не е нужно да си експерт по пътна безопасност, за да видиш, че настоящото състояние на пътя е директна предпоставка за катастрофи. За съжаление, инцидентите вече са факт. През последното лято на този път станаха не един и два тежки инцидента, които за съжаление отнеха човешки животи. Но колко още трябва да пострадат или да загинат, преди отговорните институции да се събудят и да предприемат нужните мерки?

Време за действие – нулева търпимост към бездействието

Как е възможно един от най-натоварените пътища в региона да бъде оставен в такова състояние? Защо път, който свързва ключови туристически дестинации, не получава необходимото внимание и поддръжка? Време е да зададем тези въпроси на онези, които са отговорни за поддръжката и безопасността на пътищата в нашата страна.

Необходими са незабавни действия – пътят Созопол-Бургас трябва да бъде ремонтиран незабавно, преди да се случи поредната трагедия. Отговорните институции, включително Агенция "Пътна инфраструктура" и местната власт, трябва да се мобилизират и да осигурят финансиране и ресурси за пълна рехабилитация на този важен пътен участък.

Колко още ще чакаме?

Колко още човешки живота трябва да бъдат изгубени, за да се предприемат нужните мерки? Безопасността на пътя е основно право на всеки гражданин и турист, който се движи по него. Време е да поставим край на бездействието и да поискаме пътищата ни да бъдат безопасни за всички. 

Пътят Созопол-Бургас не може да чака – време е да се действа!

Коментари

Още от последните новини