Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност

Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност  - E-Burgas.com

15 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година светът за петнадесети път ще се обедини от една и съща кауза – да се съхрани човешкият живот и да се отдаде почит на всички, които са го загубили в катастрофи на пътя. В много храмове на този ден ще бъдат отслужени панихиди в памет на жертвите на пътни инциденти.

По този повод, в първите класове на СУ „Иван Вазов” – гр.Поморие се проведоха уроци по пътна безопасност. Специалният гост – инспектор Георги Димитров от РУП – Поморие припомни на децата основните правила за безопасно придвижване до училище и към дома. Малките ученици получиха специалните подаръци от Община Поморие – МКБППМН  – светлоотразителни калъфи за ученическите раници. Скъп подарък получи и г-н Димитров – рисунки от двама малки художника.

Ярките светлоотразителни калъфи дават възможност детето да бъде забелязано отдалеч,  даже и в здрача на есенно-зимните следобеди, когато то се прибира след училище. Вече всички първокласници в град Поморие имат такива, съобщават от общината.

Свързани статии
Поморийци също отбелязаха тържествено 22 септември (Снимки) Поморие подпомага пострадалите карловски села с 10 хил. лв. От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Започва 13-то издание на емблематично събитие в Поморие Ключов паркинг в Поморие вече е безплатен Част от платените паркинги в Поморие стават безплатни КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие Септември в Поморие започва с 64-то издание на "Яворови дни" В Поморие представят възможности за обучение по европейски програми Плувен маратон в Поморие събра стотици на Стария кей (Снимки)
Тагове
поморие пътна безопасност
Коментари

Още от последните новини