Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност

Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност  - E-Burgas.com

15 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година светът за петнадесети път ще се обедини от една и съща кауза – да се съхрани човешкият живот и да се отдаде почит на всички, които са го загубили в катастрофи на пътя. В много храмове на този ден ще бъдат отслужени панихиди в памет на жертвите на пътни инциденти.

По този повод, в първите класове на СУ „Иван Вазов” – гр.Поморие се проведоха уроци по пътна безопасност. Специалният гост – инспектор Георги Димитров от РУП – Поморие припомни на децата основните правила за безопасно придвижване до училище и към дома. Малките ученици получиха специалните подаръци от Община Поморие – МКБППМН  – светлоотразителни калъфи за ученическите раници. Скъп подарък получи и г-н Димитров – рисунки от двама малки художника.

Ярките светлоотразителни калъфи дават възможност детето да бъде забелязано отдалеч,  даже и в здрача на есенно-зимните следобеди, когато то се прибира след училище. Вече всички първокласници в град Поморие имат такива, съобщават от общината.

Свързани статии
Тестват системата за електроен прием на първолаци в Поморие В Поморие почистиха улиците след Гергьовденския панаир (Снимки) Представят нова книга, посветена на Поморие, на празника на града Деца засадиха биоградинки в Поморие (Снимки) В Поморие тестват новата система за електронно записване на първолаци Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха 24 деца и младежи от социални домове в Поморие са готови за самостоятелен живот Поморие днес без вода до 18:00 часа Опазват Поморийското езето с над 1,1 млн. лева, камери ще следят реда около него Поморие ще чисти боклуците от морето с водни дронове
Тагове
поморие пътна безопасност
Коментари

Още от последните новини