Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност

Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност  - E-Burgas.com

15 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година светът за петнадесети път ще се обедини от една и съща кауза – да се съхрани човешкият живот и да се отдаде почит на всички, които са го загубили в катастрофи на пътя. В много храмове на този ден ще бъдат отслужени панихиди в памет на жертвите на пътни инциденти.

По този повод, в първите класове на СУ „Иван Вазов” – гр.Поморие се проведоха уроци по пътна безопасност. Специалният гост – инспектор Георги Димитров от РУП – Поморие припомни на децата основните правила за безопасно придвижване до училище и към дома. Малките ученици получиха специалните подаръци от Община Поморие – МКБППМН  – светлоотразителни калъфи за ученическите раници. Скъп подарък получи и г-н Димитров – рисунки от двама малки художника.

Ярките светлоотразителни калъфи дават възможност детето да бъде забелязано отдалеч,  даже и в здрача на есенно-зимните следобеди, когато то се прибира след училище. Вече всички първокласници в град Поморие имат такива, съобщават от общината.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие пътна безопасност
Коментари

Още от последните новини