Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност

Първолаци от Поморие получиха уроци по пътна безопасност  - E-Burgas.com

15 ноември е Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година светът за петнадесети път ще се обедини от една и съща кауза – да се съхрани човешкият живот и да се отдаде почит на всички, които са го загубили в катастрофи на пътя. В много храмове на този ден ще бъдат отслужени панихиди в памет на жертвите на пътни инциденти.

По този повод, в първите класове на СУ „Иван Вазов” – гр.Поморие се проведоха уроци по пътна безопасност. Специалният гост – инспектор Георги Димитров от РУП – Поморие припомни на децата основните правила за безопасно придвижване до училище и към дома. Малките ученици получиха специалните подаръци от Община Поморие – МКБППМН  – светлоотразителни калъфи за ученическите раници. Скъп подарък получи и г-н Димитров – рисунки от двама малки художника.

Ярките светлоотразителни калъфи дават възможност детето да бъде забелязано отдалеч,  даже и в здрача на есенно-зимните следобеди, когато то се прибира след училище. Вече всички първокласници в град Поморие имат такива, съобщават от общината.

Свързани статии
Третокласничките Мими и Ани от Поморие пример за толерантност (Видео) В поморийско село благодариха на кмета си с писмо Шест години затвор заради кило марихуана край Каменар Епидемиологичната обстановка доведе до промени в междуселищния транспорт в Поморие Поморие засили мерките в администрацията, спират се и приемите на граждани Разширяват читалището в Каменар с нова постройка Правят музей на рибарството в Поморие (Снимки) Реставрират стара сграда в Поморие по трансграничен проект Реорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хората Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки)
Тагове
поморие пътна безопасност
Коментари

Още от последните новини