Първите ваксини срещу ковид ще се съхраняват в Бургас

Първите ваксини срещу ковид ще се съхраняват в Бургас - E-Burgas.com

Първите ваксини, които ще получи България, за имунизация срещу коронавирусната инфекция, ще се съхраняват от Здравните инспекции в София и Бургас. Осигурени са достатъчно количество хладилници, за да поемат първата доставка. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб.

"Това, което искам да уточним, е че ваксинирането няма да е задължително, а по желание. Всеки, който има желание да се ваксинира, ще получи ваксина, това няма да бъде задължителен процес. В интернет наблюдавам всякакъв вид коментари по този въпрос, затова искам да го уточня", сподели доц. Ангел Кунчев.

Предстои да бъдат проведени информационни кампании за предимствата на всеки вид ваксина. Предстои да бъде представен и Националният план за ваксиниране.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Лекари сигнализират до Сербезова за важна детска ваксина Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните
Тагове
ваксина коронавирус
Коментари

Още от последните новини