Паркингът между летище Бургас и Сарафово става "Синя зона" (снимки)

Паркингът между летище Бургас и Сарафово става

Жителите на бургаския квартал се оплакват от безразборното паркиране на автомобили

Паркингът, който се намира на кръговото кръстовище между квартал Сарафово и летище Бургас, ще бъде превърнат в "Синя зона". Това ще стане с решение на Общински съвет - Бургас, който ще разгледа предложението на кмета Димитър Николов на следващото си заседание в края на месеца. 

Предложението за въвеждане на "Синя зона" e направено след редица жалби за безразборно паркиране на автомобили и злоупотреба от страна на фирми, занимаващи се с отдаване на автомобили под наем. Практиката показва, че след въвеждане на платени участъци се наблюдава значителна регулация при паркирането.

Кварталът ежедневно се посещава от голям брой граждани и гости на град Бургас, което прави проблемът с паркирането все по-голям и обуславя необходимостта от въвеждане на контролен режим на платено паркиране „Синя зона“.

Промяната трябва да оптимизира трафика и да гарантира безопасното движение на автомобили и да ограничи предпоставките за възникване на ПТП. Същевременно по този начин ще се гарантира правото на живущите да ползват режима на локално паркиране в близост до постоянния си адрес. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини