Папагал рецитира "Аз съм българче" в Бургас

Папагал рецитира
Калин Влаев с трима от своите любимци

Папагал от вида "Кралско жако" умее да рецитира стихотворението "Аз съм българче" и изумява с интелигентността си посетителите на изможба, разположена в експо център "Флора" в Морската градина в Бургас. Пернатият красавец знае около 1200 думи и е най-бъбривия сред питомците на Калин Влаев, собственик на изложбата. Птицата се казва Жоро и казва името си винаги, когато някой запита за него. С това уменията на говорящия папагал не се изчерпват. Той може да пее. И с удоволствие изпълнява песента "Аз съм Жорко хубавеца".

В изложбата могат да се видят общо тридесет разноцветни папагала от двадесет и седем вида. С това живата експозиция е най-богатата в цяла Източна Европа. 

Сред птиците е изключително рядката ярко синя Хуацинтова Ара. Тя се казва Джулс и е само на две години. Видът й сред дълголетниците и Джулс може да достигне до 105 годишна възраст.

Сред любимците на посетителите са два тукана-Токо Туканът Рафи и още един представител на вида. Те и двамата са изключително мили с гостите и позират за снимки с малчуганите.

За e-Burgas.com Калин Влаев разказа, че за да се научи да се грижи за птиците си е обиколил много страни по целия свят. Посетил е собственици на разлчни видове папагали, за да усвои умениято си, кето не се учи в нито едно училище. Споделя, че в работата му има множество тънкости и тайни. И е категоричен, че ако сте решили да си вземете говорящ папагал, задължително е нужно да се консултирате преди окончателния избор със специалист. За да не се окаже, че в един момент ще бъде невъзможно да се грижите за новия си домашен любимец.

Добре е да помислите и за това, че най-вероятно ще се наложи един ден някой да наследи птицата Ви. Защото големите папагали живеят средно по 60 години. Своята дълголетна Хуацинтова Ара Джулс Калин е решил да завещае един ден на едногодишната си сега дъщеричка Николета. 

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини