Падат нови мерки: Без КПП-тата след Гергьовден, заведенията приемат клиенти навън

Падат нови мерки: Без КПП-тата след Гергьовден, заведенията приемат клиенти навън  - E-Burgas.com

Щабът обмисля дали да заработят детските градини в страната

Правителството и Националният оперативен щаб са взели решение за разхлабване на някои от мерките срещу разпространението на коронавируса, а кабинетът е готов със закон за отмяна на извънредното положение. 

Басейните и заведенията с градини и тераси ще бъдат отворени. От понеделник ще се разреши практикуването на индивидуални спортове на открито, но не и провеждането на състезания, а инструкторите ще могат да провеждат теоретични курсове при спазване на правилата. 

КПП-та на входовете на градовете ще паднат след Гергьовден. „Те изиграха много важна роля“, посочи Борисов, цитиран от "Дарик". 

"Кунчев и Кантарджиев считат, че можем да пуснем децата на детска градина и ясла. Колегата Мутафчийски счита, че не можем. Според него поставяме под риск санитарите и лелките. Ако едно дете се разболее... Много майки и много родители могат да отидат на работа, ако работят яслите и детските градини. Две седмици задържане на този процес са 50 милиона, но още от първия ден сме казали, че здравето и укрепването на капацитета на болниците са водеща цел и оставихме да видим как ще тръгнат тези мерки", обясни Бойко Борисов.

Коментари