ОЗБГ се разграничи от арестите "Go back Turkey"

ОЗБГ се разграничи от арестите

От "Организация за закрила на българските граждани“ изпратиха писмо до медиите, в което напълно се разграничиха от последните граждански арести на мигранти по българската граница. От ОЗБГ се почувствали засегнати, че в част от коментарите под въпросното скандално видео, на което Петър Назимов - Перата и групата му връзват мигранти със свински опашки. Въпросните коментари очерняли организацията и петняли доборото и име, като бъркали действията й с тези на самозвани групи. 

От ОЗБГ уточняват също, че нямат нищо общо с хората, които задържат мигранти и тази дейност противоречи на принципите на организацията. Те припомнят, че преди седмица са били на разходка в гората, заедно с екип на предаването "Ничия земя", които искали да заснемат дейноста им. По пътя случайно срещнали нелегални мигранти, след което от организацията звъннали на Гранична полиция и изчакали идването на камион, който да отведе мигрантите. През това време обаче е нямало никакви граждански арести, като момчетата дори дали вода на чужденците. 

Ето какво пишат още по темата от ОЗБГ:

"Седмица по-късно се случва нещо още по-сензационно! В интернет е качен клип, на който се вижда как неизвестни за нас момчета са задържали малка група мигранти, сложили са им свински опашки и им казват да си ходят обратно в Турция. На клипа се вижда и как едно от момчетата носи оръжие подобно на меч, чийто острие е много голямо.

Във връзка с горенаписаното, ОЗБГ заявява най-отговорно, че се разграничава от абсолютно всички други хора и организации! ОЗБГ не носи отговорност за техните действия, ОЗБГ не е част от тях и те не са част от ОЗБГ. Ние държим на идентичността и авторитета си и не бихме искали да ни припознават като опетнена организация, като организация подкрепяща опорочени елементи или като организация, която върши незаконна дейност. Искаме да сме разпознаваеми с нашето безкористно родолюбие и с нашите патриотични дела, които се вършат за благото на България.

Ние не сме против държавата, ние се стремим да й помогнем да си върши по-добре работата. Не изземваме функциите й, а и нямаме такива намерения. Именно затова действията ни са изцяло законни и се разграничаваме от други хора и организации. Имаме си идентичност и добро име и ще направим каквото е необходимо, за да останат такива!

ОЗБГ заявява, че няма нищо общо с хора и организации, които "задържат" мигранти. Разграничаваме се от всякакви такива групи и отделни личности. Разграничаваме се и от всякакви други организации, партии и хора. Ние сме самостоятелна организация и не се вливаме в други организации, не обслужваме нечий интереси, както и към нас няма влети организации.

ОЗБГ поддържа отлични отношения с няколко организации, но си партнираме само и единствено в каузи, които са за благото на народа и Родината. "Задържането" на мигранти противоречи на принципите на ОЗБГ и не извършваме такива дейности."

Коментари

Още от последните новини