Отварят триажен кабинет за пациенти със съмнение за ковид в Поморие

Отварят триажен кабинет за пациенти със съмнение за ковид в Поморие - E-Burgas.com

В него специализиран екип ще преценява нужна ли е хоспитализация на заразените

От утре в МБАЛ Поморие ще отвори врати триажен кабинет за пациенти със съмнение за Ковид-19. В него ще се извършват безплатни прегледи на пациенти с коронавирусни симптоми, включително тестове, кръвна картина и рентгенови изследвания, без необходимостта от предоставяне на талони от личните лекари.

„В триажния кабинет ще работи медицински екип, който ще преценява състоянието на пациентите и съответно дали се налага хоспитализирането им. Целта е да бъде облекчена работата на медиците в болницата, тъй като в момента голяма част от пациентите сами се диагностицират с Ковид, а не малка част от хората биват изпращани директно от личните им лекари към болница само след разговор по телефон и без значение от симптомите, които имат.“, каза управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов.

Разходите за ремонта на помещението, където е обособен триажният кабинет са поети от бюджета на Община Поморие, а от услугата ще могат да се възползват жителите на община Поморие, както и от съседните общини – Руен и Несебър, които също се обслужват от МБАЛ – Поморие.

Свързани статии
От днес влизат нови правила за носенето на маски Жена с ковид обиколи 4 болници докато я приемат Отново скок на новозаразените с ковид у нас Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения Бургаско отново на второ място по новозаразени 1496 са новите случаи на коронавирус за денонощието И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост Всеки четвърти тестван у нас е с ковид
Тагове
поморие ковид
Коментари

Още от последните новини