Отварят парковете за разходка, ако няма ръст на заболели до петък

Отварят парковете за разходка, ако няма ръст на заболели до петък - E-Burgas.com

Ще бъдат разрешени разходките по двойки, но не и сядането по пейки

При много строг ред ще освободим парковете и планините, но нищо към момента не ни кара да бъдем оптимисти. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет. От вчера до днес 5 облекчения сме въвели. Омръзна ми да слушам как някъде облекчавали мерките. България първа въведе мерки за ограничаване на коронавируса. Понеже бяха навременни, до днес успяхме да държим бавно увеличаване броя на заболели, добави Борисов.

Останаха парковете и планините. За съжаление се катерим много стръмно - 51 днес са новите случаи, големи групи започват да се разболяват. Резултатите от това пътуване, масово смесване на хора, не можахме да предотвратим. Направихме максималното хората да не се усещат затворници, тези бизнеси, които са в селското стопанство и индустрията позволявахме да се работи без ресторанти и хотели. Според щаба, в петък, събота вече ще имаме по-ясна картина на ръста на заболяването, уточни Борисов.

Обещавам, че този петък, събота, ако не се вдигне пикът нагоре, съм възложил на Младен Маринов да направи по двама човека, да не сядат на пейки, само да преминават. По планините, ако трябва с доброволци, да не върви на групи, със забранен алкохол, да не сядат и да не се събират. Мислим го това, обясни Борисов.

Надявам се тази седмица да изпратим документите за чакалнята на еврозоната - това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг, на който министърът на финансите Владислав Горанов, който представи инвестиционните инструменти, с които държавата ще помага на бизнеса за преодоляване на щетите от пандемията.

"Досега не теглим кредит. Имаме до 10 милиарда позволен кредит, но все още използваме възможностите, които сме ти натрупали като мазнинка във Фискалния резерв", подчерта Борисов.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус ограничителни мерки
Коментари

Още от последните новини