Отстъпката от 25 ст. на литър гориво влезе в сила

Отстъпката от 25 ст. на литър гориво влезе в сила - E-Burgas.com
БГНЕС

От полунощ е в сила отстъпката от 25 стотинки в цената на горивата. Повечето от големите вериги бензиностанции ще предоставят на клиентите си държавната помощ на литър гориво, а част от тях ще го правят заедно с отстъпките, които дават на редовните си клиенти.

Препоръчително е шофьорите преди да заредят да попитат в бензиностанцията дали отстъпката се прилага.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили - категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката. Друго условие е видът гориво да е с най-ниската цена от вида си. Няма ограничения в количеството на горивото и броя на зарежданията.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев заяви пред БНР, че в днешния ден може да има разминаване в цените на пропан-бутана на различните обекти дори на една и съща верига. Причината е, че в станциите ще има както количества с, така и без акциз.

Най-късно до началото на следващата седмица бензиностанциите ще се адаптират.

Свързани статии
След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева Прогноза: Цените на горивата от сега ще се запазят и през септември Горивата у нас поскъпват със стотинка на ден Добри Митрев: Драстично увеличение на горивата ще е срив за държавата и всеки българин Последен ден, в който бургазлии могат да платят данъците си с отстъпка Живодар Терзиев: Българският пазар не е подготвен за цени от 3,50 лева за литър Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Бензинът поскъпва още през идните дни
Тагове
бензин отстъпка гориво
Коментари

Още от последните новини