Радев: Бензинът в бензиностанциите на "Лукойл" вече е под 3 лева

Радев: Бензинът в бензиностанциите на
fuelo.net

Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите на "Лукойл" и това е началото на един процес. Намаляването на горивата и на цената на газа за следващия месец с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа. Това заяви държавният глава Румен Радев пред БНТ. Президентът присъства на откриването на академичната 2022/2023 година на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Що се отнася до започналите дебати в ЕС за овладяването на инфлацията, част от мерките и за ограничаване на електроенергия и газ, президентът Радев подчерта:

"Докато има служебно правителство това няма да стане. България е производител на електрическа енергия и е износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно. В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение през тази зима и да се гарантира политическо спокойствие за сметка на жертването на пазарните механизми чрез въвеждане на мерки, които са ни познати от едно по-далечно минало и с огромни компенсации, които за тази зима ще са добре дошли за европейските граждани, но с непредвидими последици - за пазара, за европейската икономика, за нейната конкурентоспособност".

Той допълни, че основната задача на служебното правителство е да търси най-евтините суровини, независимо от къде, и да предоставя най-добрите условия за бизнеса и българските граждани, които са най-бедните в ЕС.

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина
Тагове
бензин цени лукойл
Коментари