Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас

Отново в изходна позиция: 131 нови случая на ковид в Бургас  - E-Burgas.com

131 нови случая на коронавирус в област Бургас са регистрирани само за последното денонощие, става ясно от справка в РЗИ. Новите случаи са се увеличили двойно през последните няколко дни, като сериозен ръст на новозаразените има в почти всяка община.

Освен в община Бургас, повече нови случаи има в Несебър, Айтос, Карнобат, Камено и Средец. Единствено Приморско и Малко Търново са „сухи“ за последния отчетен период.

Продължава да е висока и смъртността в областта, причинена от ковид. Починали са четири нови души, а един е в тежко състояние.

Високо е нивото на новозаразени в образователната система – осем учители и ученици от бургаските училища са с положителни проби.

Припомняме, че общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 13207.

Свързани статии
Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид Скочиха новозаразените в областта, четири общини с по над 10 нови случая Глътка въздух в региона: Едва 34 новозаразени с ковид, нито един смъртен случаи 88 са новозаразени в Бургаско, лек спад на новите случаи в страната Бургаска област осъмна с нови 110 случая на коронавирус 913 нови случаи на коронавирус у нас 105 нови души в Бургаско са с коронавирус, 1212 общо у нас
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини