Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух

Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух - E-Burgas.com
Архив DarikNews.bg

„Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта – COVID-19 не може да е причина да се откаже прием на пациент. Всеки трябва да бъде приет. Това каза пред bTV д-р Георги Деянов, който преди дни застана начело на агенция „Медицински надзор“. Той обяви, че в много кратък срок агенцията е получила много сигнали и оплаквания, свързани с приема в лечебните заведения.

"Имаме около 80 сигнала, свързани с коронавирус, в момента текат 133 активни проверки", уточни директорът на Медицинския надзор. Той лично е потресен от случай, в който е отказана помощ през нощта на дете със задух.
 
Д-р Деянов призова медиците да помагат на всички нуждаещи се от помощи да се отнасят с уважение към тях. "Анализатори, политици и хора, даващи безплатно акъл от телевизионния екрана са много, а лекарите и сестрите са малко", коментира още той.
 


 
Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) 38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените
Тагове
отказана помощ лекари спешно медици ковид
Коментари