Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух

Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух - E-Burgas.com
Архив DarikNews.bg

„Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта – COVID-19 не може да е причина да се откаже прием на пациент. Всеки трябва да бъде приет. Това каза пред bTV д-р Георги Деянов, който преди дни застана начело на агенция „Медицински надзор“. Той обяви, че в много кратък срок агенцията е получила много сигнали и оплаквания, свързани с приема в лечебните заведения.

"Имаме около 80 сигнала, свързани с коронавирус, в момента текат 133 активни проверки", уточни директорът на Медицинския надзор. Той лично е потресен от случай, в който е отказана помощ през нощта на дете със задух.
 
Д-р Деянов призова медиците да помагат на всички нуждаещи се от помощи да се отнасят с уважение към тях. "Анализатори, политици и хора, даващи безплатно акъл от телевизионния екрана са много, а лекарите и сестрите са малко", коментира още той.
 


 
Свързани статии
Големите европейски държави отново затягат мерките срещу ковид МИнистерство отпуска 129 млн.лв. за борба с пандемични кризи Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Три пъти повече излекувани от ковид през последната седмица Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на забарзените 100 Центъра за спешна помощ получиха нови компютри Ваксината срещу ковид може да дойде на 25 декември Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС започва на 27 Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява
Тагове
отказана помощ лекари спешно медици ковид
Коментари

Още от последните новини