Отново протест пред парламента

Отново протест пред парламента - E-Burgas.com

Национален протест срещу ограничителните мерки се провежда пред парламента. Организаторите са партия ”Възраждане”, които се обявяват срещу задължителното носене на маски и принудителната ваксинация. Демонстрацията протича под надслов ”Време е маските да паднат”.

Протестът е мирен, а движението пред Народното събрание не е блокирано.

Протестиращите обаче предупредиха, че, ако правителството не премахне мерките, са готови за нови протести пред Президентството.

Според ведомството новите мерки са по-меки от тези в редица други страни

Дкато у нас се организират протести срещу личните предпазни средства, преди дни приключи най-голямото научно проучване в света, което доказа, че маските намаляват риска от COVID-19.

Мненията сред специалистите у нас обаче остават разнопосочни.

Според лабораторния лекар д-р Георги Тодоров маските доказано имат нулева ефективност при предпазването от вирус. Мога да цитирам Меркола институт и самия д-р Антъни Фаучи, който казва, че типичните маски, които в момента Ви продават, не Ви предпазват от вируси, заяви той.

От своя страна председателят на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев подчертава, че официалните препоръки на СЗО и на цялата медицинска общност след множество проучвания казват, че маската е не само препоръчителна, а задължителна тогава, когато не може да се спазва дистанция от поне метър - два между хората

Свързани статии
И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Протестите на ресторантьорите продължават и днес И транспортният бранш стяга национален протест Лозари излязоха на протест, блокират пътя Поморие-Каменар Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Родители искат присъствено обучение, плашат с протести Няма да въвеждат допълнителни ковид мерки в Бургаско Бургас вече е червената зона, доц. Кунчев идва заради мерките Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Отново хаос на кръговото, десетки работници на "Автомагистрали" се събраха на протест (Снимки)
Тагове
протест мерки
Коментари

Още от последните новини