Отново бетон на плажа: Временен обект или нов строеж ще има на плажа в Бургас

Отново бетон на плажа: Временен обект или нов строеж ще има на плажа в Бургас - E-Burgas.com

Багер и бетон на плажа в Бургас. Хората са възмутени и искат реакция от институциите. Според зрител на bTV бетонните стъпки са около 18 тона и са достатъчни да се построи семейна двуетажна къща

Вероятно ще кажат, че е законно, защото е преместваем обект, защото са излели бетона на друго място и са го донесли на плажа, коментира Мартин Донов.

Зам.-областният управител Пламен Янев заяви, че са сезирани всички институции. Не е успял обаче да се свърже с най-важната РДНСК.

Случаят е много аналогичен с този на плаж „Смокиня“. И там институциите се произнесоха, че обектът не отговаря на изискванията за преместваемост. Трябва да кажат дали има, или не нарушение. Ще продължа да ги търся, добави Янев.

Концесионерът на плажа обясни, че подизпълнителят на обекта има всички видове разрешения за извършване на дейността си.

Законно е, подизпълнителят, който е извършил тази дейност, има разрешение за поставяне на преместваемия обект, което е издадено на база одобрената от Министерството на туризма схема за поставяне на такива обекти. Взета са разрешения за всички дейности, а това, че има бетон, не значи, че обектът не може да се премести, както и бетонните стъпки, заяви концесионерът Симеон Цветков. Той добави, че там ще се сглоби заведение за бързо хранене от около 160 кв. м.

Свързани статии
"С книга на плажа" продължава и днес с богата програма и срещи с автори Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Хотелиер и туристи в спорт за нов плаж в Несебър Общината в Несебър премахва самоволно поставени чадъри и шезлонги под Южния парк Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Състезатели от пет държави идват на турнир по плажен тенис в Бургас Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата
Тагове
бетон плаж
Коментари

Още от последните новини