Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата

Отбелязваме Деня на безопасността на движението по пътищата  - E-Burgas.com

За трета поредна година на 29 юни отбелязваме Денят на безопасността на движението по пътищата. Идеята за този специален ден в календара е да се насочи фокусът на обществото към проблематиката, информират от МВР.

На територията на цялата страна днес са организирани инициативи на държавни и местни органи и на доброволчески организации. Вниманието е насочено към подрастващите и формирането на умения за правилно поведение на пътя.

Най-голямата доброволческа организация у нас - Българският Червен кръст, организира на десетки места в страната празници с обучителен и възпитателен характер. Доброволците от Столичната организация организират от 16:30 ч. в Княжевската градина от страната на бул. "Цар Освободител" информационна кампания "Животът е с предимство".

Раздаване на дипляни с полезни съвети, викторина с въпроси, игри за деца на тема безопасност на движението по пътищата са само част от атракциите, подготвени от доброволците, а Младежкият авариен екип ще демонстрира техники по оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортен инцидент със симулация на сблъсък с автомобил.

Пътна полиция е съпричастна към Деня на безопасността на движението по пътищата и пожелава лек път и безопасно движение, като призовава - пазете себе си, пазете и другите - предимството е живот!

Свързани статии
Отново засилен трафик по пътищата по празниците около Съединението Километрична опашка за влизане в България на ГКПП-Капитан Андреево Как и кога да сменим маслото на двигателя? Отново километрично задръстване на входа на Бургас (Снимки) Задръствания отново затрудняват изходите в Бургас КАТ с нова акция в страната Задръстване отново мъчи Южното Черноморие Официално: Изгражда се завод за електромобили у нас Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Акция на "Пътна полиция" срещу пияни и дрогирачни водачи в цялата страна
Тагове
трафик автомобили
Коментари

Още от последните новини