От „Нефтохимик“ на крак при Борисов, искат помощ за бъдещето на клуба

От „Нефтохимик“ на крак при Борисов, искат помощ за бъдещето на клуба - E-Burgas.com

"Пари от данъци за професионален футбол няма как да се дават" контрира финансовият министър Горанов

Помощ от държавата поискаха от ПФК „Нефтохимик“ от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, които днес бяха на посещение в Бургас. Премиерът бе пресрещнат от президента на клуба Павел Бошнаков и административния директор Николай Тодоров по време инспекцията на спортната зала „Арена Бургас“.

Срещата не бе предварително уговорена и изненада министър-председателят. 

Общо взето търсим подкрепа от бизнеса от държавата, за да можем да се стабилизираме и да имаме постоянно място в професионалния футбол. На Бургас не му отива това положение“ заяви Николай Тодоров. Той намекна, че клубът не се нуждае от еднократна помощ, а от постоянна такава, за да може да се стабилизира.

Тодоров се похвали пред премиера, че интересът към футбола в Бургас все още е голям и даде за пример дербито с „Черноморец“, когато на трибуните са присъствали около 2-3000 души.

 „Преди една година казах, че съм готов да седна на една голяма среща с БФС, с клубове и кметове. Тогава може да говорим, да се дадат едни 15-20 млн. лв. за база на детски футбол, но за всички отбори, а не на парче. Сега, който се докопа до нас ни иска пари“ заяви Борисов.

Думите му бяха подкрепени и от финансовия министър Владислав Горанов, който обясни, че няма как пари от данъци да се дават за професионален футбол. По думите му в Бургас имало достатъчно сериозна икономика и местните бизнесмени трябвало сами да решат, че искат да помагат на футбола. Горанов все пак заяви готовност да бъдат отделени пари за детски футбол, за да могат най-малките да тренират в добри условия. 

Коментари

Още от последните новини