От февруари отварят и залите за извънкалсни дейности

От февруари отварят и залите за извънкалсни дейности - E-Burgas.com

„От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Младежкия център за извънкласни дейности в Сливница. Премиерът добави, че много тънък е балансът при прилагането на противоепидемичните мерки и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им.

Министър-председателят акцентира, че всекидневно се следи ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас и всяко едно решение се взима с цел опазване на здравето и живота на българските граждани.

По време на посещението си в Сливница, премиерът Борисов разгледа Младежкия център. Сградата е бивш военен клуб, реновирана е по проект към Държавен фонд „Земеделие“ на стойност 390 000 лв. и със средства на общината в размер на 110 000 лв.

Преди пандемията центърът е посещаван от 1000 деца седмично, където се провеждат занятия по народни и модерни танци, музика, рисуване и др. Кметът на града Васко Стоилков изказа благодарност към правителството за финансовата подкрепа през последните години за реализирането на различни инфраструктурни проекти в града като благоустройването на парка, реновирането на площада и спортната зала.

Свързани статии
Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище Дойде ред и на образованието: 92 хиляди души от училищата ще могат да се ваксинират Учители: Ще има трета вълна, ако отворим училищата след празниците 81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Несебър кандидатства с пет проекта за нови училища и детски градини (Снимки) Красимир Вълчев напомни на училищата и детските градини да не събират пари от родителите Оглед на училищата и дворовете в Бургас на прага на учебната година (Снимки) Стореж на нови детски градини и ремонт на училища предстоят в Айтос (Снимки) Най-добрите кайтсърфисти се събират в Бургас уикенда, ето защо (Снимки) Водолази откриха уникална находка в бургаски залив от преди Христа (Снимки)
Тагове
училища зали
Коментари

Още от последните новини