Даряват медицински софтуер за бургаските училища

Даряват медицински софтуер за бургаските училища - E-Burgas.com

Високотехнологичната компания подкрепи инициативата на кмета Николов за завръщане на лекарите в училищата

Компанията „СМАРТ СОФТУЕР СИСТЕМС“ дарява медицински софтуер на бургаските училища. Първите от тях, където ще бъде внедрен продуктът, са СУ „Йордан Йовков“ и СУ "Добри Чинтулов" в к-с „Изгрев“, които обитават една сграда. Това ще се случи в понеделник, 26 април.

Компанията реши да направи този благороден жест, след като Община Бургас стартира поетапното назначаване на лекари в своите училища. Вече има избрани победители в първите три конкурса – за Професионалната гимназия по туризъм, СУ „Йордан Йовков“/СУ "Добри Чинтулов" в ж.к. „Изгрев“ и СУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“.

"Целта ни е в училищата да има постоянно наблюдение от лекарско лице, да се даде шанс на млади лекари, които сега започват своята практика, а когато се развият като специалисти в областта на детското здраве, при желание да могат да започнат работа и в бъдещата детска университетска болница, която предстои да бъде изградена в Бургас", каза кметът Димитър Николов. 

Община Бургас поема ангажимента да субсидира придобиването на специалност, насочена към подобряване и опазване на детското здравеопазване. В случай на одобрени кандидати от други населени места, те ще бъдат подпомогнати при решаване на социално-битови проблеми, включително предоставяне на общински жилища.

* Ето защо „СМАРТ СОФТУЕР СИСТЕМС“ дарява своя продукт:

„След толкова години труд, развитие и внедряване на болнична информационна система в по-големите болници, медицински центрове и лаборатории в страната, ние сме приели здравеопазването и по-доброто обслужване и грижа за пациентите като наша лична мисия и цел. В тази връзка взехме решение да дарим нашата система на община Бургас и да помогнем на здравните училищни кабинети да функционират по-добре в ползва на децата, техните родители и училищните лекари.

Щастливи сме, че можем да дадем нашия малък принос към детското и юношеското здравеопазване и да предоставим на Общината и на училищата за техните новооткрити лекарски кабинети цялостна дигитална структура, която да има пълна прозрачност за пациентските детски досиета.

Ще помогнем на всеки един кабинет в училищата с инфраструктурата и внедряването, така че децата на Бургас да получат адекватна оценка на състоянието им , по-добро развитие на здравеопазването и най-вече системата  ще се използва за профилактика и превенция на всички деца.“, казват от компанията.

Какво представлява JOYSTICK?

СМАРТ СОФТУЕР СИСТЕМС ЕООД е високотехнологична софтуерна компания, специализирана в разработването и внедряването на медицински софтуер JOYSTICK. Това е цялостна информационна система за менажиране на лечебни заведения, с мисъл към човека, бизнеса и здравеопазването. JOYSTICK отговаря навременно на нуждите на клиентите и разработва иновативни подходи и методи за по-добро бъдеще в обслужването на клиентския поток. Продуктът минимизира  разходите и спомага за вземане на правилни управленски решения.

Как се използва продуктът?

Изключително лесен и удобен софтуер за работа, проектиран за лекари специалисти, които работят в кабинет. Системата обслужва всички първични документи, които са необходими за профилактика и превенция на един пациент. Над 4000 лекари използват системата в цяла България.

JOYSTICK предлага модули за регистрация, прегледи, направления и уеб попълване на информация. Всеки доктор ще има специален софтуер, в който ще вижда цялата история на пациентското досие на детето. Хубавото в системата е, че дава възможност на родителите сами да влизат и да попълват по-специфични здравословни проблеми или нужди на детето, като алергии, неразположения или изискване за по-специални нужди.

Всеки лекар ще има достъп до пациентската история на учениците и ще може да комуникира по-лесно с родителите им.

Свързани статии
Акция по кръводаряване се провежда в много градове у нас Без тестове за ковид в училищата Мисис Бургас 2018 даде старт на кръводарителската акция за Цветница Ясен е новият план-прием на бургаските училища, ето къде и какво ще може да се учи Ученици от Несебър популяризират кръводаряването с личен пример Доставят ковид тестовете на училищата 4 училища в страната и 622 паралелки учат дистанционно МОН: Учителите да носят маски и по време на час В Бургас представиха новия медицински софтуер за училища и детски градини Виолета Илиева, РУО: Корпусите няма да решат проблема с броя на учениците, нужно е ново училище
Тагове
софтуер училища даряване
Коментари

Още от последните новини