От днес влиза в сила сертификатът за антитела

От днес влиза в сила сертификатът за антитела - E-Burgas.com

Хората, които си направят изследване за антитела могат да получат зелен сертификат от днес. Стойностите трябва да надхвърлят 150 BAU/ml (Binding Antibody Units).

Той ще може да се използва само на територията на България и ще е валиден 90 дни, ще важи и за учениците. Разполагащите с документа няма да бъдат тествани два пъти седмично, за да влядат в клас.

38 хиляди деца бяха тествани вчера, преди да влязат в клас. Пет са положителни за КОВИД-19.

С бързи антигенни тестове в училищата бяха изследвани също 2717 учители и 1507 непедагогически специалисти без зелен сертификат. Шестима педагози и трима души от персонала (двама във Варна и един в София) се оказаха с положителен тест.

Присъственото обучение беше възстановено за 2538 паралелки, 1471 от които са в София. Днес в Пловдив, Бургас, Русе и Враца ще бъдат разпределени още 86 000 теста, които бяха получени от здравното министерство.

Свързани статии
Проф. Габровски: Зеленият сертификат не беше сериозен инструмент за контрол Акция срещу фалшивите сертификати, открити са над 3000 в пет области Проф. Аргирова: Зеленият сертификат ще е необходим още месец Отпадането на зеления сертификат не е на дневен ред ЕС обмисля нови правила за сертификатите: Пътуване само след трета бустерна доза Променят правилата за зеления сертификат у нас Над 2 милиона българи имат сертификати Продължават сривовете в системата за зелените сертификати Доц. Гломб: Антителата срещу коронавирус не доказват, че сме предпазени от вируса Ваксинацията в област Бургас върви с високи темпове дори през уикенда
Тагове
зелен сертификат
Коментари

Още от последните новини