Осигуриха 100 милиона лева за новите изтребители

Осигуриха 100 милиона лева за новите изтребители - E-Burgas.com

Осигурихме 100 милиона лева във връзка с геостратегическата сделка, която направихме с американското правителство за купуване на новите самолети F-16 Block 70. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Отпуснатите средства са предназначени за осигуряването на необходимата инфраструктура за излитането и приземяването на многоцелевите самолети. Тази инфраструктура ще се ползва и от сега съществуващите бойни самолети във ВВС, посочва Борисов.

Модернизацията на Въоръжените сили е ключов дългосрочен приоритет за България. Договорите за доставка на самолетите F-16 Block 70 са не само важна част от нея, но също осигуряват индустриално сътрудничество, което ще допринесе за дългосрочното икономическо развитие на България и за конкурентоспособността на страната ни в тази сфера, заявява премиерът.

Свързани статии
Минималната заплата става 650 лв. от януари 2021 Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева Близо 100 работници от Бургас си чакат заплатата трета година Задържаха нова група българи на летище в Париж Отпускат безвъзмездно 1,5 млрд лв. за спасяване на малкия и средния бизнес Общините атакуват над 3 млрд.лв. по ОП "Региони в растеж" 40 млн лв. от „Региони в растеж“ отиват на фронта срещу коронавируса Депутатите спорят с колко да намалят заплатите си по време на кризата Банките у нас се готвят за по-тежка криза от тази през 2008 година Замразяват се дългове и забавени вноски по кредити?
Тагове
изтребители пари
Коментари

Още от последните новини