Още четвърт милион ваксини "Пфайзер" пристигнаха у нас

Още четвърт милион ваксини
Архив Йордан Симеонов

У нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COV1D-19 на „Пфайзер"/"Бионтех". От логистичния център те ще бъдат разпределени до всички точки на страната, показа репортаж на bTV.

През месец май очакваме всяка седмица същото количество РНК ваксини, а през юни се очаква количеството да се увеличи до 410 000 дози ваксини на седмица.
Властите съобщиха, че за периода април - юни у нас се очакват над 5,5 милиона от одобрените дози ваксини в ЕС.

По време на празничните дни у нас бяха разкрити „зелени коридори", за да се увеличи и темпът на ваксинацията. Според данните в Единния информационен портал през празничните дни - 30 април, 1, 2 и 3 май, са се ваксинирали общо 30 334 души.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини ваксиниране
Коментари