Осъдиха Попчето на 20 години затвор

Осъдиха Попчето на 20 години затвор - E-Burgas.com

Окръжният съд в Бургас осъди Петър Попчев-Попчето, подсъдим за убийство, на „Лишаване от свобода" за срок от 20 години.

Съдиите днес признаха подсъдимия за виновен в това, че вечерта на 18.06.2016 г. срещу 19.06.2016 г., около 00:00 часа, в градинката до ж.п. гара Бургас, при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил Н. Г., като му нанесъл множество силни удари с ръце и крака, вследствие на което причинил на пострадалия черепно-мозъчна травма и изпадане в състояние на кома, продължила до смъртта му, настъпила на 03.07.2016 г., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост.

Попчето ще трябва да заплати на гражданския ищец - майка на пострадалия, сума в размер на 120 000 лв., представляваща обезщетение за причинените на ищцата неимуществени вреди, вследствие извършеното от подсъдимия престъпление  и 1 500 лв. (разходи за погребение на пострадалия).

Съдът осъди Петър да заплати на сестрата на пострадалия, обезщетение за причинените й неимуществени вреди от непозволено увреждане вследствие извършеното от подсъдимия престъпление, в размер на 80 000 лв.

Присъдата може да се обжалва и/или протестира в 15-дневен срок пред въззивна инстанция.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа
Тагове
съд попчето присъда
Коментари

Още от последните новини