Опасните бури можели да се прогнозират едва 2-3 часа предварително

Опасните бури можели да се прогнозират едва 2-3 часа предварително - E-Burgas.com

"Бурите не са често срещано явление в този период на годината, но се случват". Това каза пред БНР синоптичката Анастасия Кирилова от НИМХ. По думите ѝ развитието на многоклетъчна буря - като тази в понеделник вечерта, може да бъде прогнозирана едва 2 - 3 часа предварително: 

"Това, което може да се прогнозира предварително, е дали ще има такива условия, но в каква степен ще се развие една буря може да се прогнозира в рамките на часове преди нея", уточни тя. 

До края на седмицата ни очаква стабилно време с изолирани краткотрайни валежи в неделя, 12 юли. Температурите ще се повишат до 30 - 35 градуса, прогнозира Кирилова.

Свързани статии
Оранжев код за дъждове налази Южна България Нахлува студен въздух, ще вали на много места в страната Високи температури в събота, но с валежи Ниски температури и дъжд в четвъртък Сейфетин Сатаджъ от ДПС спечели изборите за кмет на Порой Техника от три града помага за оправянето на пораженията от бурята (Снимки) Превалявания се очакват в Западна България Магнитни бури ни удрят от утре Избраха нова временна кметица на Порой Смерч в морето изплаши плажуващите край Ахтопол
Тагове
буря дъжд порой синоптик
Коментари

Още от последните новини