Окръжният съд в Бургас поощри и освободи свой колега

Окръжният съд в Бургас поощри и освободи свой колега  - E-Burgas.com

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а" и чл. 303, ал. 3, т. 1 от Закона за съдебната власт, поощри Иван Воденичаров – съдия в Окръжен съд – Бургас, с отличие „личен почетен знак: първа степен – златен", както и с парична награда в размер на 1000 лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Наградата е предложена от Росица Темелкова – административен ръководител – председател на Окръжен съд – Бургас, която се мотивира с неговия дългогодишен юридически стаж, доказани професионални и етични качества. Акцентира се на задълбочените познания и практически опит на съдия Воденичаров в областта на гражданското право, коректното и отговорно изпълнение на задълженията, при стриктно спазване на процесуалните срокове.

Колегията освободи на основание Иван Воденичаров от заеманата длъжност „съдия" в Окръжен съд – Бургас, считано от 26.05.2021 г.

Свързани статии
Ненов Димов отива на съд за корупция Граничният полицай Тома Яръмов остава в ареста Премиерът Стефан Янев: Българските граждани очакват смислена съдебна реформа Французинът, който подлуди плажуващите на Централния плаж, се размина само с глоба Година затвор за бургазлия нарушил заповед за доближаване на майка си Хванаха мъж на бургаското летище, търсен в Унгария за фалшиви документи Съдът оправда надзирателите, обвинени за смъртта на Горан Искат най-тежката мярка за поредния морски дилър Осъждан помориец отново в сблъсък с Темида, ето какво намериха в дома му (Снимки) Съдът наказа дилър с две години затвор и 7 хил.лв. глоба
Тагове
съд съдия
Коментари

Още от последните новини