Оглед на училищата и дворовете в Бургас на прага на учебната година (Снимки)

Оглед на училищата и дворовете в Бургас на прага на учебната година (Снимки) - E-Burgas.com

За обезопасяването на достъпа до учебните заведения ще бъдат освежени пешеходните пътеки и осветлението около тях

На прага на новата учебна година, кметът Димитър Николов разпореди на директорите на бургаските училища и детски градини да извършат цялостен оглед на поверените им сгради и прилежащите им дворни пространства.

Мерките включват оглед на всички дървета в дворовете и около тях, и отстраняване на опасни клони, ако има такива, окосяване и обезпаразитяване на тревните площи, обезопасяване на съоръженията на спортните и детските площадки, и почистване на сградите на детските и учебни заведения.

В заповедта на градоначалника във връзка с началото на новата учебна година, се посочва още, че в срок до 11 септември, с цел осигуряване на сигурността, живота и здравето на ученици, учители и родители, трябва да се извърши оглед и на районите около училищата и детските градини, за да се провери състоянието на пешеходните пътеки, пътната маркировка и изправността на уличното осветление.

При констатирани нередности ще бъдат предприети незабавни действия по своевременното им отстраняване, преди началото на новата учебна 2020/2021 година.

Галерия
Свързани статии
2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома Удължават есенната ваканция на учениците От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас 81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Несебър кандидатства с пет проекта за нови училища и детски градини (Снимки) Красимир Вълчев напомни на училищата и детските градини да не събират пари от родителите Английската откри годината в новата сграда (Снимки) Красимир Вълчев: Всички 2400 училища в страната са готови за новата учебна година Засилен полицейски контрол преди началото на учебната година 240 училища без топла вода на прага на новата учебна година
Тагове
училища ученици учебна година
Коментари

Още от последните новини