Очакват ни захлаждане и гръмотевични бури

Очакват ни захлаждане и гръмотевични бури - E-Burgas.com

Днес максималните температури ще бъдат между 25 и 32 градуса.

Ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Привечер и през нощта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има валежи, временно интензивни, сочи прогнозата на БНТ.

Главно в планинските райони ще има гръмотевици и условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22 и 26 градуса. Температурата на морската вода е между 13 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

В сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Вятърът там ще е слаб от запад-северозапад.

В източните райони, където ще духа до умерен вятър от изток-североизток, ще превали и прегърми на по-малко места. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще бъдат между 24° и 29°.

През нощта срещу петък и в петък, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлува по-хладен въздух. Температурите ще се понижат. На много места в цялата страна ще има валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за локални значителни количества на валежите.

В събота ще има променлива облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини