Общината пръсна катун в "Славейков" и отсече: Няма да допуснем скитници да се колонизират по време на пандемия!

Общината пръсна катун в

Тази сутрин общинските инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност", подпомогнати от ОД на МВР, разтуриха нововъзникнало малко гето край ж.к. "Славейков" (в района на бившата зеленчукова борса). На мястото бяха установени пришълци от Ямбол и Сливен - 15 възрастни и 7 деца. В непосредствена близост минава железопътна линия. През 2009 г. преминаващ влак смаза там 2-годишно дете от подобен катун. Затова Община Бургас категорично няма да допусне колонизирането на района, но опитите са упорити. Минимум 4 пъти годишно се налага оттам да се прогонват неканени гости.

При днешната акция групата от Сливен и Ямбол най-напред беше отведена за проверка във Второ РПУ, за да се установи дали в нея има издирвани лица. Общинските инспектори раздадоха маски на всички. С маски бяха самите те, както и колегите им от Полицията.

Импровизираните заслони и леки постройки в малкото гето днес бяха разрушени, а отпадъците извозени със съдействието на почистващата фирма "Нелсен Бургас". Пришълците бяха изведени от Бургас и извозени по местоживеене със съдействието на "Бургасбус". Ако решат да се върнат, ще бъдат посрещнати и изпратени по същия начин. Автобусът, който ги извози, ще премине през пълна дезинфекция.

"Община Бургас няма да допусне скитащи лица да колонизират нейни територии, особено в настоящата епидемична обстановка!", категорични са от администрацията.

Галерия
Свързани статии
Нагъл бургазлия опита да мине през КПП ''Пода'' пиян, но се отзова в ареста Хванаха поморийка да шофира пияна в Равда Мощен чуждестранен инвеститор строи предприятие в Бургас (Снимки) Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Още три компании изграждат предприятия в Бургас, общината ще изгражда улици около тях (Снимки) Жандармеристи хванаха потенциален убиец на пътя в ''Лазур'' Общината разтури поредния катун в Бургас (Снимки) Ромска инвазия в Бургас: Разтуриха два катуна с 60 пришълци от Сливен и Ямбол (снимки) Премахнаха поредния ромски катун в Бургас, изринаха 10 тона отпадъци (Снимки) В Бургас хванаха шофьор с 3,66 промила на една от централните улици
Тагове
гето катун роми
Коментари

Още от последните новини