Общината не се отказва от идеята за етажните паркинги, търсят се нови локации

Общината не се отказва от идеята за етажните паркинги, търсят се нови локации - E-Burgas.com

Община Бургас не се е отказала от идеята за изграждането на етажни паркинги, въпреки че досега не срещна одобрението на бургазлии. Това призна зам. кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане по проекта за Бюджет 2020. 

Проучване за изграждане на етажни паркинги досега бе направено сред жителите на комплексите "Възраждане" и "Братя Миладинови". Те обаче не харесаха идеята в близост съоръженията да бъдат изградени в близост до дома им. Поради тази причина се търсят нови локации в Бургас, след което ще бъде проведено ново допитване. Приоритетно ще се търсят места в най-проблемните зони за паркиране и най-гъсто населените комплекси на Бургас. Изборът е труден, защото трябва да бъде съобразен с подземната инфраструктура и съседните сгради. 

 

Свързани статии
Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу Съдът отложи делото за строежа на Алепу Съдът в Бургас решава за строителството на Алепу Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки) МОСВ започна спешна проверка в Национален парк "Рила" Румен Драганов: Строежът на Алепу вреди на имиджа на туризма у нас Мъжът на Захариева призна: Над "противосвлачищно съоръжение" в Алепу ще се строят сгради От високо: Вижте мащаба на четириетажното "укрепление' на Алепу (галерия) АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас
Тагове
паркинги градоустройство строителство обществено допитване
Коментари

Още от последните новини