Общината не се отказва от идеята за етажните паркинги, търсят се нови локации

Общината не се отказва от идеята за етажните паркинги, търсят се нови локации - E-Burgas.com

Община Бургас не се е отказала от идеята за изграждането на етажни паркинги, въпреки че досега не срещна одобрението на бургазлии. Това призна зам. кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане по проекта за Бюджет 2020. 

Проучване за изграждане на етажни паркинги досега бе направено сред жителите на комплексите "Възраждане" и "Братя Миладинови". Те обаче не харесаха идеята в близост съоръженията да бъдат изградени в близост до дома им. Поради тази причина се търсят нови локации в Бургас, след което ще бъде проведено ново допитване. Приоритетно ще се търсят места в най-проблемните зони за паркиране и най-гъсто населените комплекси на Бургас. Изборът е труден, защото трябва да бъде съобразен с подземната инфраструктура и съседните сгради. 

 

Свързани статии
АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас София, Пловдив и Варна са най-предпочитани за строителство на нови жилища Удължават с един месец срока за строителство по Черноморието? Продължава строителството на новата спортна зала в Несебър Ново обещание: Велоалеята до Сарафово ще бъде готова през тази година Ремонтират улици, водопроводи и паркове в поморийските села Днес е първото обсъждане на Бюджет 2020 за Бургас
Тагове
паркинги градоустройство строителство обществено допитване
Коментари

Още от последните новини