Общинар пита кмета: Ще има ли "Бургас прайд" в центъра на града, готови ли сте за сблъсъци?

Общинар пита кмета: Ще има ли
Futbol Tv

Председателят на ВМРО в Бургас - Георги Дракалиев е отправил питане до кмета на общината, относно обявеното намерение за провеждане на гей парад на 15 май в града. Дракалиев, който е и общински съветник, пита кмета дали ще предприеме действия по недопускане провеждането на гей парад с концерт на пл. „Тройката“ и демонстративно шествие на „нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора“, с оглед предотвратяването на възможен сблъсък между тях и възмутени от провокацията бургаски граждани.

Ето и целият текст на питането:

Уважаеми г-н кмете,

     На 22 март 2021 г. в община Бургас е постъпило уведомление от едно лице, което заявява, че на 15 май 2021 г. ще организира „Бургас прайд“ с концерт на пл. „Тройката“, след което участниците ще шестват по централните улици на града. Мероприятието се провежда за „ЛГБТ+общността“ и „нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора“, и цели единствено да провокира и подразни бургазлии. Неговият организатор е компрометиран с безцеремонно отношение в социалните мрежи към несъгласните с желанието му да скандализира бургаското общество, с аморални снимки и призиви, както и с вулгарни сексуални оферти, които разпраща по електронен път към лица от неговия пол. Изявленията му, че това ще е протест срещу някакви нарушени права на тази общност, са напълно несъстоятелни и не по-малко провокативни.

    В града вече се е създало отрицателно отношение към тази неуместна проява. От месец из Фейсбук циркулира електронна петиция за забрана на парада, подкрепена от стотици бургазлии, коментарите в социалните мрежи са изцяло отрицателни, а вече има насрочено и друго, контра шествие срещу този парад.

    С оглед на всичко това, не е трудно да се предвиди, че предстои сериозна конфронтация, която лесно да доведе дори до сблъсъци. Всичко това може да бъде избегнато, ако не се разреши провеждане на планувания парад на централния бургаски площад, както предложих още преди 20 дни.

       Ето защо,  на основание чл.73 от Правилника за дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на община Бургас, желая да получа писмен отговор на следния въпрос:

 

      Ще предприемете ли действия по недопускане провеждането на гей парад с концерт на пл. „Тройката“ и демонстративно шествие на „нехетеросексуални, трансджендър, интерсекс хора“?

Галерия
Свързани статии
Каракачанов: Не ми харесва резултатът, явно не е била успешна коалиция Напрежение на "Бургас прайд", центърът почерня от полицаи (Снимки) ВМРО се включи с шест искания за промени в Конституцията
Тагове
Бургас прайд ВМРО гей парад
Коментари

Още от последните новини