Община Бургас сезира прокуратурата за тормоза в ОДЗ "Брезичка"

Община Бургас сезира прокуратурата за тормоза в ОДЗ

Възпитателките трябва да носят наказателна отговорност, смята кметът Димитър Николов

Община Бургас внесе в Прокуратурата и Държавна агенция за закрила на детето сигнал за случай на насилие над деца. Основанието е видеоклип, в който се вижда недопустимо отношение към възпитаници на ОДЗ "Брезичка" в к-с "Славейков" от страна на възпитателка, пред погледа на други две нейни колежки. До този момент в Община Бургас няма постъпили сигнали от родители.

Въпреки наличния готов проект с остойностяване за изграждане на видеонаблюдение във въпросната детска градина, такова няма, тъй като на Учителски съвет възражение е отправила именно една от въпросните "възпитателки".

Община Бургас ще бъде безкомпромисна при всеки подобен случай. Въпросният казус обаче не трябва да слага клеймо върху цялата изключително достойната гилдия на възпитателите в детските градини на Бургас, които с любов и грижа упражняват своята професия.

"Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка", нямат нужда от проверка! Всичко е ясно - категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната "учителка", така и колежките й, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви!", коментира кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментари

Още от последните новини