Ново разкритие: Бургаските затворници си вкарвали момичета за секс за решетките

Ново разкритие: Бургаските затворници си вкарвали момичета за секс за решетките - E-Burgas.com
снимка: bTV

За "дарение" от 1000 лв. те пускат на общежитие, а за 500 лв. минаваш на лек режим

Нови разкрития от бургаския затвор показва разследване на bTV. През лятото от телевизията разкриха схемата с наркотрафика в Бургаския затвор. Проверката на прокуратурата още не е завършила.

Затворникът Иван Радев, който се намира в изолатор със специален надзор, съвсем спокойно демонстрира пред разследващите репортери, че е в контакт със света навън. Те разговрят с него през „Фейсбук”:

Трафикът си върви - както виждате, навсякъде се има телефони, смартфони, таблети. Просто цените малко се вдигнаха”. съобщава им той. 

При предишното разследване на телевизията бивши и настоящи затворници разказаха, че заместник-директорът на затвора Методий Владимиров покровителствал наркотрафика зад решетките. Тогава разследващ полицай се срещнал с Радев: „Викам - те нещата продължават. Дори не записа това, което му казах. Казва - да, ама за стари работи няма как до го хвана сега, дай ми нещо ново. Викам, ти нима си мислиш след всички тия интервюта, изказвания, той ще се съгласи да вземе някакви пари ли? И това беше”.

Мъж, чиято самоличност скриваме по негово настояване, е излязъл предсрочно от Бургаския затвор. Твърди, че получавал наркотици с помощта на надзирател: „Беше изкарал бисквитите ми и ми беше нахакал 6 телефона и наркотици вътре, които след това се разпространяваха в коридора и навсякъде в затвора. 50 на 50 действа. Другата половина е за началника”.

Мъжът твърди, че ръководството на затвора поискало от него да направи "дарение", за да има по-спокоен престой зад решетките:

За да изляза на общежитие, съм дал 1000 лева. За да ми свалят режима на общ, после на лек -  500 лева, за да имам всеки месец право на отпуска. Аз съм правил секс вътре, в стаичката, в която се приема, адвокатското. Мен ме вадят специално... И ме чака даденото момиче, което съм извикал”.

От правосъдното министерство казаха, че вътрешната проверка в затвора след репортажите ни не е установила нарушения.

Коментари

Още от последните новини